HOEVE BOUWLUST

GROENE BOERDERIJGAERD BUITEN DORDT

Dit prachtige project bevindt zich in de polders van Dordrecht. De woning: een monumentale boerderij, wordt volledig in ere hersteldt. De inrichting van het complete perceel is ontworpen door Reijmdesign. 

De basis voor het concept is gevormd door de omgeving en de functies van het nieuwe terrein. Een groene insteek waarbij zowel gedacht wordt aan een stukje historie als aan een tijdloos en hedendaags gebruik.

We betrekken het polderlandschap graag bij de tuin, en zien dat juist als verlenging van de tuin. Het landschappelijke ontwerp krijgt daarom ook die uitstraling.


BLOEMEN, BIJEN EN BODEM

In dit project is er veel aandacht voor de natuur: er worden plekken gecreëerd waar men in alle rust kan genieten van de stilte, het uitzicht en de bloemenzee die in ruime mate aanwezig is. 

Door het creëren van wilde bloemenweides en het plaatsen van een insectenwand proberen we de bestuiving van bloemen en huisvesting van uitstervende bijen en vlindersoorten te bevorderen. 

We passen een wadi toe: hier wordt het regenwater verzameld en op een natuurlijke manier geïnfiltreerd in de bodem. Hierdoor voorkomen we dat met heftige regenbuien het hemelwaterafvoer wordt overbelast, of de sloten teveel water huishouden. Tevens is het goed voor het aanvullen van de grondwaterstand en bodemstructuur.